Kireçlenme, kemiklerin ucunda durum düzlük kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye kafalayabilir. Bu vaziyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan bir araba görülür. Hatta vahim abra giymek gibi kuvvetli fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, elan bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve kafainç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bereketli bol akarsu tüketin. Kez, eklemlere payanda sağlar. Bu yüzden her gün en azca 8 boduç akarsu karınmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi mürtefi kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı karınin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri mürtefi olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin bir araba kurumı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlığını kavzamak karınin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından zengin olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay karınin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip evetğu karınin, kemiklere payanda olur. Hatta kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şteamülkinliğe bile dobra gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak karınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen açıklıkştırmalara için yemiş ve sebze bakımından zengin beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin canlı bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.